Resepi Asal :- http://fiza-sham.blogspot.com
Bahan2 :-
- 1 bungkus laksa
- 1kg Ikan sardin (direbus dibuang tulang dan mesin hingga halus)
- 20 biji cili padi *
- 20 tangkai cili kering*
- 5 kuntum bunga kantan *
- 5 biji bawang besar
- 10 keping asam
- daun kesom
- garam
- serbuk perasa
- 1 biji timun
- bawang
- bunga kantan diracik halus
- daun salad
Cara2 :-
Rebus laksa hingga lembut ye...pastu toskan....mesin bahan2 bertanda * hingga halus pastu masukkan dlm periuk besar...rebus semua sekali...bila mendidih masukkan daun kesom...pastu letak garam dan sedikit serbuk perasa....air tu korang agak2 lah yer jgn byk sgt takut cair...he he he...senang jer...semua rebus sekali...sedap...try ler....=)
2 comments:
Salam Hafizah. akk mmg peminat laksa....kalau buat ulang2 mkn...mmg tak puas.
re; akk dah update resepi ayam blackpepper
Assalamualaikum Hafizah :D
Terima kasih sudi singgah diblog akak yer...
Kak Lin mmg suka Laksa, tak kira Laksa apa semua ngap! jer...
Post a Comment