Rakan2 Yang Dihargai...

Saturday, May 4, 2013

MaRiLaH MaRi...PeRGi MeNGuNDi...TuNaiKanLaH kEwaJiPaN PaDa NeGaRa...


Assalamualaikum…esok (AHAD ~ 05 MEI 2013) adalah hari bersejarah dlm hidup fiza sbb first time mengundi….bukan sbb baru cukup umur tapi sbb baru berdaftar…dulu masa mula2 cukup umur nak daftar SPR x bg daftar sbb ada masalah dengan alamat rumah mak fiza di kg….katanya alamat x lengkap…hurm…ntah la camana nak lengkap pun x tau sbb kat surat beranak…kat ic mmg alamat cam tu….huhuhu… 



pastu asben suruh tukar ke alamat umah mentua fiza di Penang ni…alhamdulillah boleh…sbb tu kali ni kira first time la nak masuk dlm dewan mengundi tu…first time nak pegi check nama kat pondok panas…kiranya semua first timelah…bestnyerrr…. 



fiza harap semua yg berkunjung ke blog fiza ni…yg boleh mengundi…supaya memilih pemimpin yg betul2 boleh memimpin…bukan takat memimpin kita ke arah kejayaan duniawi saja tapi kejayaan akhirat juga…insyaAllah…so selamat mengundi yer kawan2…buat pilihan yg tepat supaya kita x ditanya diakhirat kelak…insyaAllah….(^_________^)....Sempena PRU 13 ini, Mari kita sama2 baca doa ini Semoga Allah Memberi pertunjuk pada kita...aja aja fighting....




1) Allahumma arinal haqqa, haqqa, warzuqnattiba’ah, wa arinal bathila bathila, warzuqnajtinabah


Ya Allah, tunjukkanlah yang haq itu sebagai haq, dan kurniakanlah kami kekuatan untuk mengikutinya (memperjuangkannya), dan tunjukkanlah yang batil itu sebagai batil dan kurniakanlah kami kekuatan untuk menjauhinya (menghapuskannya).


2) Rabbi adkhilni mudkhala sidqin wa akhrijni mukhraja sidqin waj'alli min ladunka sulthanan nasiiran
wa qul ja alhaqqu wa zahaqal bathil innal bathila kana zahuqan

Ya Allah, masukkanlah aku secara masuk yang benar dan keluarkanlah(pula) aku secara keluar yang benar dan berikanlah kepadaku dari sisi-Mu kekuasaan yang menolong. Dan katakanlah yang benar telah datang dan yang batil telah lenyap. Sesungguhnya yang batil itu adalah sesuatu yang pasti lenyap. Amiin...

 

 

6 comments:

bustan said...

assalam kak :) mantap sangat ni artikelnya kak :)
salam sya sebagai pndatang baru yea kak :)

zila norazila said...

Jom mngundii..:)

Aiyang disayang said...

selamat mengundi....

umi alya said...

jom2..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak mengundi kat Pj Je.. sbb dh lama kt sini.. tp suami mngundi di raub..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak mengundi kat Pj Je.. sbb dh lama kt sini.. tp suami mngundi di raub..