Rakan2 Yang Dihargai...

Sunday, January 6, 2013

aYaM BakAR MeNu DiEt HaRiJaDiKU !!!

Assalamualaikum....Alhamdulillah...syukur sangat2 hari ni 06hb Januari 2013  genaplah usia fiza 33 tahun...hurm...kejap jer rasa...x terasa pun usia dah makin hari makin meningkat....uban pun dah memenuhi kepala...nampak sgt la dah menghampiri usia senja...he he he....bak kata imam Shafie benda yg paling jauh ialah masa....masa yg dah lepas x boleh diulang kembali....hurm...sempena besday hari ni x de yg special pun...just masak ayam bakar olahan sendiri ja....main lumuq2 kat ayam tu...he he he...pastu asben bancuh KNORR DEMI GLACE BROWN SAUCE....sedap sos ni....bancuh ngan air panas ja....he he he ....mmg dasar pemaiah nih....ha ha ha....so layanzzz....


 ni la sosnyer....kalau cicah ngan sos ni sodap...huhuhu...sedih lg sbb fiza x cicah...tgk jer la org lain nyicah....huhuhu



 ayam sebelum dibako...kita bako...kita bako....he he he



sesudah dibako....hurm...sedap la juga....bg org berdiet cam fiza ni kan....


Resepi Ayam Bakar

Bahan2 :-)

  • 1 ekor ayam
  • 5 ulas bawang putih ***yg ni fiza tumbuk kasar
  • 1 inci halia ***ni pun sama gak
  • 2 sdb serbuk lada sulah ***agak2 jer lah yer
  • 2 sdb lada hitam kasar
  • sedikit mix  herbs...
  • garam...
  • olive oil....
Cara2 =)

lumurkan semua bahan2 kat atas tu atas ayam...fiza perap kejap...lebih kurang 2 jam...pastu bakar lebih kurang 45 minit atau sampai masak....senang kan...he he he....kalau nak sedap letak madu tp dah nama pun menu dietkan fiza x letak la...kalau x hancuss diet fiza ni....huhuhu...oklah..selamat mencuba n hepi diet yo....


11 comments:

yan's cottage said...

mmm...sedap...nampaknya ayam bakar kak fiza tu.....boleh try buat nanti....kak...selamat hari lahir moga panjang umur murah rezeki dan berjaya langsing kembali.....

Hafizah Mohamad said...

amin...amin...amin...terima kasih ya Yan....=)

mama sara nur said...

selamat hari lahir Fiza
wah sama tarihk ank dara bungsu akaklah he he 6 januari
dekat2 leh makan2 kek sama2 ye
apapun doakan semoga sehat2 selalu ye...byk turun tu kan
oklah diet yg menjadi ni

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

ayam bakar memang sedap..tambah plak ada sosnya..

seronok tgk fiza berjaya turunkan berat badan.. byk tu! haishhh.. akak ni bilalah nak mulakan agaknya yer.. tgk org diet berjaya tumpang seronok.. hehe..

suri solehah said...

sedapnya nampak ayam bakar tu...hepi belated bisday..saya pun teringin nk turun berat badan...tapi tak kuat tahan godaan makan huhu..tahniah..

Nooriah Abdullah said...

sedap ayam bakaq tu, nmpak nya banyak dah turun diet best nya boleh lah ikut mkn yg bakaq2 ja kan

Hafizah Mohamad said...

terima kasih kak...he he he...tu la tgk date besday anak akak sama ngan fiza...kalau dekat leh la share kek...ha ha ha

Hafizah Mohamad said...

kalau cicah sos sedap la kak...tapi nak diet punya pasai gigit la ayam tu saja...he he he

Hafizah Mohamad said...

terima kasih Suri Solehah...fiza pun kalau x sakit mmg x berjaya gak nih nak turunkan berat badan nih....he he he

Hafizah Mohamad said...

Alhamdulillah...syukur sgt2 sbb penurun berat badan ni maka fiza pun kurang dah sakit kaki nih...he he he

N.Azwin Shukri said...

Assalamualaikum.saya Aween, consultant NZ New Image. Dapatkan Alpha Lipid SD2 dengan HARGA JIMAT RM160 shj untuk 1 tin ALSD2 +Free Shaker+ Free Buku Panduan +Free Ketostik (4 strip). Harga biasa RM180. Tawaran berakhir pada 27 Feb 2013. Cepat.cepat. Jangan terlepas promosi hebat ni!! SMS/Whatsapp 0197837048 for fast reply.pengedar seluruh negeri juga diperlukan. thanks!

http://insideoutsideofmine.blogspot.com