Rakan2 Yang Dihargai...

Sunday, February 24, 2013

NaSi MinYaK KaK UmMi




Assalamualaikum…hari ni fiza nak tayang gambar makanan yg fiza masak untuk hari ni…pg td masak nasi minyak dari dapur kak ummi…banyak kali dah buat..start buat nasik minyak ni bulan puasa tahun lepas….fiza suka nasik dia…sedap…wangi…semualah…he he he…mmg sempoilah…fiza gabungkan dengan ayam goreng dan ayam masak merah…acar x buat…tp buat sup tulang dgn suhun…ha ha ha…cam x kena ja kan gabungan ni…hurmmm…x kiralah janji kenyang….he he he….




kalau nak resepi boleh la terjah kat blog kak Ummi Zaihadi di Home Sweet Home ya…silalah klik kat SINI ya….tapi teknik masak nasik ni fiza masak separuh masak…pastu fiza kukus pulak…he he he…antara sbb2nya fiza x guna beras basmathi…jadi nasik jadi cantik bila kukus…x lembik…sebetulnya fiza x pandai nak agak air…ha ha ha….dah beberapa kali masak terlebih air….nasik jadik lembik..he he he…tapi bila masak separuh masak pastu kukus plak nasik jadi cantik ja…so layan la gambar ni ye….





yang ni fiza buat untuk makan petang..blurpp...Alhamdulillah...hancus diet untuk hari ni...he he he


4 comments:

yan's cottage said...

aduh kak fiza.....melelih air lioq tengok nasi minyak dan semua menu kak bawah tu...semuanya nampak sedap2...macam nie hanguslah diet kak yati tu.....
p/s: kak macam mana ada penurunan terbaru tak...?

mama sara nur said...

assalam fiza
nasi minyak he he kena tunggu org kawen baru dpt makan
sb x reti nk buat sendiri
kalu dgn lauk ayam tu ,anak2 dara sy tu suker la

Yana Shaiful said...

Salam Kak Fiza..dh lama yana xmkn ns minyak..tp meme suka sgt mkn ns minyak dgn ayam msk merah..tambah plak dgn acar..perghhh sedap menjilat pinggan hihii..

azrinna said...

Tiba-tiba teringat nasi minyak mak pula kat kampung.