Rakan2 Yang Dihargai...

Tuesday, February 12, 2013

SeTeLaH MenCuBanYa....


 
Assalamualaikum...kali nak share pengalaman fiza setelah 12 hari minum cuka epal ni…setiap pagi mmg fiza akan pastikan diri sendiri…husband…dan anak fiza yg sulung tu ambik cuka epal ni…husband fiza mmg ada darah tinggi…alhamdulillah sejak amalkan minum cuka epal ni darah tinggi asben dah kembali normal…sampai doktor pun tekejut…he he he…minggu ni asben try x ambik ubat darah tinggi tu nak tgk camana…hari sabtu ni dia nak pi check up tgk…he he he…anak fiza yg sulung tu sinus mmg teruk…setiap hari mesti berhingus…tapi sejak ambik cuka ni atas izin Allah jugalah hingus dah kering…baru2 ni pi follow up klinik ENT doktor cakap dah kering dah…dah baik dah….dia mmg x ambik pun ubat sinus atau spray hidung tu…alhamdulillah…syukur sgt2…kalau x mmg susah hati tgk hingus dia sentiasa ada…bayangkan dr darjah satu lagi asyik berhingus ja hidung tu…tahun lepas dah buang dah sinus tu…tp masih lagi berhingus…thn ni pun buat juga pembedahan sinus tu…alhamdulillah la sbb fiza jumpa khasiat2 cuka epal ni…syukur sgt2…atas pemberian dr Allah ni…(^_^)



13 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam fiza..
akak pun pernah gak dengar kebaikan cuka epal.. akak pun pernah amalkan.. org kata bagus juga tau utk nak kurangkan berat badan.. cuma akak punya brand lain.. tp selalu je lupa2 nak minum tiap pagi.. dgr testimoni fiza ni buat akak nak ikut betul2 ler lepas ni... tq fiza berkongsi ye..

yan's cottage said...

salam kak fiza.....

memang sangat bagus untuk kesihatan.....

Hafizah Mohamad said...

Wasalam kak...salah satu sbb fiza dok amal cuka epal ni sbb nak kurangkan berat badan...he he he...tp alhamdulillah la selepas buat testimoni kat asben ngan anak ni mmg fiza syorkan untuk sapa2 yg nak amalkan cuka epal ni...

Hafizah Mohamad said...

wasalam Yan...ya betul tu...he he he

KY said...

Alhamdulillah...kali pertama KY tengok produk ni, kat mana boleh dapat, KY pun nak cubalah

Hafizah Mohamad said...

KY..cuka epal ni boleh beli kat mana2 pasaraya...ada yg mahal dan ada yg murah sikit....camni murah ja...fiza beli kat GIANT....baru ja rm 10....selamat mencuba...(^_^)

AZLINA said...

Assalamualaikum Fiza, akak pun nak try la...anak akak pun ada masalah hidung suka berair esp kalau sejuk sgt, pagi2 suka bersin..tapi idak ke masam sgt rasanya ?

Hafizah Mohamad said...

Wa'alaikumusalam kak...masam mmg masam kak..tapi fiza campur dgn manukka honey...jadi x la berapa masam sgt...he he he

mama sara nur said...

assalam fiza
menarik dan tertarik ni
kalu cam akak ni x pasti sinus atau apa kan pagi2 memang bersin je pastu berair jg mlm kadang tersumbat nk tidur susah
dah cuba ubt resdung x menjadi nk kata selsema tp selalu sgt
blhlah akak cuba cuka epal kan fiza

Mamasya said...

Aslmkum Fiza
baru tahu ada khasiat cuka epal ni....nak cari juga sbb anak akk no3 pun kalau pg selalu hidung berair..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam fizah..
apa kata lepas ni cuba pula brand Bragg. mana tau sesuai juga dgn fizah sekeluarga. baru akak ingat.. akak guna Bragg Apple Cider Vinegar sebab ia cuka organic... kadang2 kita boleh nampak pati epal akan mendap bahagian bawah.. bak kata org tu lebih pure & baik sebab diproses secara organic. Sejak fizah kongsi testimoni ni.. tiap2 hari akak ambil.. hehe..

Wana Yusuf said...

salam fiza...
akak belum pernah cuba lg cuka epal ni... boleh cuba ni.... akak pun sedang berusaha turunkan berat badan...

"Kak Syam" said...

Nak bagi sedap cuka apple + Madu + air suam.... sedap...+ jus kurma ermmm lagi enak