Rakan2 Yang Dihargai...

Wednesday, March 27, 2013

JaLaN JaLaN dI BuKiT BeNdErA,PeNaNg



Assalamualaikum….petang ni saja nak tayang gambar yg fiza ambik masa melawat Bukit Bendera,Penang...abang fiza yang dok KL tu balik kg…singgah Penang dulu bawa anak2 naik Bukit Bendera…Tapi kalau lagi sekali ajak mungkin fiza x mau pi dah kot…dulu masa naik train yg lama mungkin x takut sgt ntah sbb apa bila naik ketapi baru ni jantung fiza jadi cam gementar sikit…org Penang kata ketaq lutut…ha ha ha…seram ja…sbb masa nak naik ke puncak tu kira ok lagi…tapi masa nak turun tu cam laju ja…dia punya menjunam turun tu…perghh…mengugat jiwa dan raga….ha ha ha…rasa cam lama dah x naik Bukit Bendera ni...rasanya masa naik last pun 6 thn lepas...nama ja dok Penang tapi byk gak tempat tak xplore lg ni...huhuhuhu

Sekarang ni Bukit Bendera dah berwajah baru…cantik sgt2…sapa2 nak pi melancong boleh la mai melawat penang…td org punyalah ramai…sampai ber “bas2”…mmg ramai…tp puas hati sbb masa nak beli tiket pun sekejap ja walaupun ramai org…tiket nak masuk pun murah saja…bg penduduk Malaysia tunjukkan IC harga tiket baru RM 8.00…kanak2 RM 5.00 (kalau x silap la)…kalau warga asing tunjuk passport dpt harga lagi murah...hanya RM 6.00 shj....kalau bab makanan plak baik korang beli siap2 kat kedai sbb kat situ memang mahal gila punya…yer la...satu cucuk nuget...sosej dah RM2.00...air pun RM2.00...laksa RM4.00...kalau nasik grg ada RM7.00 ada RM 5.00 sepinggan...kalau pegi 10 org dah berapa dah nak kena bayaq...fiza bukan berkira cuma rasa cam x patut ja...sbb mahai sgt...bagi yang berminat nak naik buggy car hanya bayar RM30.00 sj…boleh naik 6 org…kalau naik sorang pun diaorang cas RM30…baik naik share ngan org…ha ha ha…save sikit kan..kan..kan… oklah meh kita layan gambar yg x cun sgt ni…(^^,)










 yg ni replika keretapi mula dulu...mmg cantik sgt...tahniah buat kerajaan negeri pulau pinang...








 Alisyaaa....caaaakkkk


 kat sini boleh bergambar dgn ular...RM10.00 shj...ajak asben bergambar dia x mau...geli katanya....huhuhu





 kiosk lukis inai...lupa nak tgk harga...


 tempat makan yg best sgtt...sejuk...bersih sgt....5 star...


 satu cucuk RM2.00....







 gadis ayu...dah slim dah anak mak....



























 berehat sebentar bersama kit kat...ha ha ha...tunggu masuk waktu zohor....




















 baby Alisya tgh layan tido sbb sejuk...he he he


kak ipar fiza tgh layan laksa penang...RM 4.00 semangkuk...

15 comments:

Norhaizan hakim said...

KZ pun dah 3 tahun dok penang tapi Bt Bendera belum sampai lagi..best juga kan tempat tu.

tun_telani said...

seronoknya berholiday.. tun baru sekali samp penang, masa sekolah dulu gi tgk tournament memanah. hihi..

Yana Shaiful said...

hehee..akak mcm hb yana.. takut betul dia time trn..skg nih klu yana ajak p pun dia xnk gak..dia ckp bahaya ms trn tuh..mcm xde safety je hihii..
yana p bkt bendera disember 2011 kot..xde lg owl museum dgn gerai laksa tuh..makin cantik la skg nih ^^

Hafizah Mohamad said...

KZ...owh ya ka...KZ dok kat mana....sekarang ni kalau pegi mmg best sgt...tempat pun cantik...bersih...mmg best lah....

tun_telani...kak fiza ni kalau x dak org ajak mmg x berasa nak berjalan...he he he

Yana Shaiful...betul lah Yana...mmg seram sgt masa turun tu...takut mcm2...anak kak fiza cakap "suka sgt pikir pelik2" ha ha ha...

yan's cottage said...

salam kak fiza....

bestnya kak...lama betoi yan tak pi sana...seingat yan last pi sana masa baru2 kawin dulu...lama dah kan...tak pa lepas nie...yan pi sana jumpa kak fiza sekali noh he heee...

mama sara nur said...

assalam fiza
akak tgk gambar je la he heee masa kecik2 je dtg sini dgn family
gsmbsr2 kenngan masa kecik2
kalu ke Penang tak sempat naik sini pun, insyaallah thn ni kot kalu ada rezeki

Gen - Q said...

Waahh, itu seperti taman untuk tamasya ya? Hmmmm, mau mencoba sosis dengan mayonaise yang di cucuk itu ^^ ., looks yummy

Hafizah Mohamad said...

yan's cottage :- wasalam Yan...kali ni depa buat baru dah Yan...mmg cantik sgt...walaupun ramai tp nak tunggu beli tiket kejap je...nanti Yan mai habaq la boleh kita jumpa...

mama sara nur...wasalam kak...kalau mai penang pasni boleh la naik Bukit Bendera plak...InsyaAllah kak...

Gen-Q...kalau datang sini mesti singgah tau sis ke Bukit Bendera...mmg best sekali...(^^,)

JaSSNaNi said...

kali ni cuti sekolah ramai yg ke penang.. rata2 gambar blogger jalan2 ke penang.. best la.. makin bersemangat nak ke sana ni..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam fiza..

betul lah fiza.. selalunya org yg dkt dgn satu2 tempat mmg tak rajin sgt nak melawat.. konon sbb dekat kan.. hihihi...

akak penang ni baru jejak sekali je fiza.. tp pegi pun sekejap je.. tak sempat nak meneroka habis penang.. yg sempat pegi kat pasar chowrasta & naik feri.. pegi pun sbb ikut makcik hantar anaknya (sepupu) belajar kat uitm... kalau tak tak tau bilalah boleh sampai penang ni.. hihi...

Zaliedana said...

Assalam kak fiza,tq sudi singgah blog sy yg xseberapa kak..owh akk duk byn bru pg gak ya..Alahai sma lak ya..ERmm akk byn baru katner.Best kan g bkt bndera,sy last pegi taun lpas,masa tuh gerai2 baru nk renovate..
Re:-Akak tart mould yg love tuh sy beli kat kedai auntie rose kat market byn baru kak..

makcikkantin said...

Fiza duk b baru? Tah tsh pernah selisih apa....mck b jambul ni...dekat vistana.
Bukit bendera...sejak ada train bsru ni tsk pernsh sampai lg...dngaq kata cantik dah atas nunnnn.....tgk gambaq2 fiza pun nmpk lain dr dulu..

KY said...

bestnya KY cuti sekolah tak kemana2 pun..

umi alya said...

tak pnah sampai

wanayusuf said...

salam fiza
akak pun belum pernah sampai kesini..masa pergi Penang dulu tak berkesempatan ke Bukit Bendera... next time bolehlah pergi.... nampak menarik jugakkk..