Rakan2 Yang Dihargai...

Monday, October 14, 2013

SeLaMaT HaRi RaYa EduL AdHa




Assalamualaikum...lamanya fiza x hapdet blog ni...malas  sgt2...resepi byk yg tertunggak....malas nak upload...malas nak taip...tapi fiza selalu juga jenjalan kat blog kawan2...sekejap saja yer nak raya...rasa cam baru jer lepas raya dah nak raya pulak...he he he...tp raya haji ni x dak prepare apa pun sbb fiza balik raya kat kg...malam ni adik beradik fiza semua buat BBQ kambing bakaq...he he he...sedapnya....tapi malam ni baru boleh bertolak balik Kedah...sekarang ni masih lagi kat Penang sebab suami fiza keja lagi....

Hari ni 14 Oct 2013 adalah hari umat Islam wukuf di Arafah...kita ni sbg umat islam di sunatkan berpuasa...Alhamdulillah...fiza sekeluarga berpuasa hari ni...x termasuk si kecik tu...syukur sgt sbb Allah bg kekuatan kat kami menunaikan puasa sunat ni....fiza dah x tahu nak taip apa dah kat sini....last sekali fiza nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.... DAN... SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH QURBAN....(^^,)


Nabi SAW bersabda tentang kelebihan hari Arafah :

"Tiada hari yang lebih banyak Allah membebaskan hambanya lebih dari hari Arafah" (Riwayat Muslim).

Nabi SAW juga bila ditanya tentang kelebihan berpuasa pada hari Arafah ini menjawab, ia menghapuskan dosa yang lalu dan tahun kemudiannya.



4 comments:

Mel said...

Selamat Hari Raya juga kak fiza. ^^

mama sara nur said...

assalam Fiza
selamat hari raya aidiladha
amboiii lamanya sepi tanpa berita he hee

Mamasya said...

Aslmkum Hafizah

itulah bbrapa kali dtg blog Fizah tak berupdate...lama menyepi...
moga sentiasa sihat ceria bersama keluarga.

Deanna Aris said...

hi, salam berkunjung :)
Tanda-tanda Usus Tidak Bersih & Kesannya