Rakan2 Yang Dihargai...

Wednesday, April 6, 2011

Apam Mekar Special



Gebu…sedap…rugi kalau x try…


Petang ni terasa nak makan apam…dulu kalau time hujung minggu husband selalu pi beli apam kat Sg.Ara…dia punya apam kalau masuk dlm mulut tak yah kunyah…telan jer…he he he…(buruk bebenornyer makan)…saje je nak bagitau betapa lembut apam tu…so petang ni org x de nak gi beli terpaksa la buat sendiri…walaupun first  time cuba resepi ni alhamdulillah menjadi…gebu sgt….walaupun kena kunyah juga tapi gebu tu ttp maintain…thanks to tuan empunya resepi… wan normaliza dari myresepi….nak tgk resepi asal boleh rujuk kat sini k….so layanzzz....


Jemput makan semo…he he he


Jom Semak Resepi =)




Bahan-bahan
  • 250 gm gula (kalau x nak manis boleh kurangkan sikit)
  • 2 biji telur
  • 250 ml susu cair (fiza guna susu full krim)
  • 300 gm tepung gandum
  • 1 sudu overlate
  • pewarna hijau atau merah (ikut suka hati)
Cara-cara 

1.    pukul telur +gula hingga gebu.
2.    masukkan overlate susu cair dan tepung gandum dan esen vanila
3.    bahagi kepada 2 warna . kukus selama 7 minits

No comments: