Rakan2 Yang Dihargai...

Friday, April 15, 2011

Telur Rebus Air Kencing ???


Tadi masa buka email ada member opis lama hantar email…tajuk dia Telur Rebus Guna Air Kencing? Berani cuba? Wah tajukkk kan main lagi eekkk…tajuk pun dah buat kita muntah ijo ni kan pulak isi kandungannya…tambah perisa pulak lagi ngan gambo2 yang daboom tu…kah kah kah

Sebenarnya resepi ni turun temurun diaorang lagi….ia berasal dari wilayah Zhejiang, China…depa guna resepi turun temurun lagi….korang baca lah sendiri n3 kat bawah ni…malas nak tulis panjang2…fiza kopi paste jer…he he he so layanzzz….

RATUSAN telur direbus dengan menggunakan air kencing di wilayah Zhejiang, China dengan menggunakan resipi berusia ribuan tahun lalu. 


Senang x yah guna toilet dah…mana2 pun boleh kencing….


BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang , timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam. 

Geli geleman tgk…

Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa.
"Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari. "Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya," katanya. 

Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk …..

 so sesapa yang rase ngantuk masa keja boleh ler beli dan makan untuk meningkatkan daya tahan badan…he he he


No comments: